Secretul invatarii pianului este ca fiecare sa studieze in ritmul lui

Pianul poate fi invatat de oricine. Nu e doar pentru persoanele cu mari inclinatii naturale catre muzica. Un copil sau un adult care doreste sa cante la acest instrument poate reusi relativ usor, daca este indrumat de un profesor bun. Indiferent daca e vorba de elevi care sunt copii sau persoane mature, la scoala de pian Ina Cristea din Iasi, predau pe intelesul fiecaruia. Pentru ca, dupa multi ani de studiu si de practica in acest domeniu, stiu foarte bine ca nu exista o metoda unica de predare. 

Este motivul pentru care ma adaptez la felul de a fi si la capacitatile de intelegere ale celor carora le predau. Tin cont daca cineva este incepator sau a facut progrese, daca este mai timid sau mai curajos. Stiu cat de importanta este rabdarea profesorului de pian pentru a reusi sa transmita rabdarea si pasiunea catre elev. Poate ca acesta este si motivul pentru care am o relatie extrem de apropiata cu cei mai mici copii care vin sa studieze la scoala de pian Ina Cristea din Iasi. 

La fel de importante sunt si linistea, relaxarea. Mai ales pentru copii, las mici pauze in orele de studiu, astfel incat sa-si poata recapata concentrarea. In plus, si repertoriul pe care il parcurg cu elevii mei este divers si adaptat la nevoile fiecaruia. Explic logica interna a piesei, astfel incat ea sa poata fi aprofundata cat mai bine. La fel, fundamentala este si crearea reflexelor, pentru fixarea temeinica a cunostintelor. Toate aceste lucruri isi au rostul lor bine determinat, deoarece logica, impreuna cu reflexele, diminueaza emotiile elevilor si le consolideaza progresul.

Asadar, fiecare invata in ritmul lui, fara sa fie grabit sau certat de nimeni. La scoala de pian Ina Cristea din Iasi, adaptarea si relaxarea sunt caracteristici de baza ale predarii. Chiar daca un copil vine la lectii de la 4 ani, sau de la 7, tin cont de progresele pe care le poate face fiecare. La fel e si pentru adulti. Se poate ca cineva de 30, de 40 sau de 50 de ani sa-si doreasca foarte mult sa invete acest instrument, dar sa nu fie sigur de capacitatile lui. Pentru toata lumea, increderea si cooperarea pot face minuni.

Scopul final este insa ca, prin pasiune si studiu sistematic, elevii sa devina tot mai familiarizati cu instrumentul muzical. E un proces pe parcursul caruia se invinge teama de necunoscut si cea de a canta in public. Deoarece, la scoala de pian Ina Cristea din Iasi, ii invitam pe elevi ca, la sfarsitul unui ciclu de invatare, sa sustina un miniconcert in public. Acela este momentul in care toate eforturile si straduintele lor isi arata roadele minunate.