pianul poate sa-ti faca si tie viata mai frumoasa

Cred ca spiritul unui om e cu adevarat implinit abia atunci cand cunoaste si magia muzicii. Ori persoana care a invatat sa citeasca o partitura, sa inteleaga o opera sau sa cante la un instrument devine parca mai buna si mai frumoasa. Iar atunci cand e vorba despre patrunderea tainelor unui instrument muzical, ce poate fi mai elegant decat a te lasa fermecat de pian?

Probabil ca, mai mult decat oricare alt instrument, pianul inseamna eleganta, delicatete, fundament muzical indispensabil. A invata sa canti la pian e o aventura ca de poveste. Cu indrumarea potrivita, orice efort devine bucurie, desfatare a mintii. Exercitiile sunt amuzante, relaxante, iar gratificatiile personale sunt fara egal. Din experienta, pot spune ca orice elev al meu simte nobletea muzicii izvorand din clape, iar progresul personal se transforma intr-un voiaj emotional si intelectual absolut minunat.

Pentru mine, ca profesoara de pian, aceasta calatorie este de o mie de ori mai minunata. Dupa foarte multi ani de studiu specializat, am ajuns sa fac un master in pian, sa colaborez cu Filarmonica de Stat “Moldova” Iasi si sa castig numeroase premii la concursuri nationale si internationale. Am participat cu pasiune la masterclass-uri cu pianisti si profesori renumiti pentru a-mi insusi cele mai noi tehnici de predare a pianului.

Apoi, cand am putut sa inteleg si sa compar tehnici pianistice si didactice atat de diverse, mi-am conturat o metoda de predare care sa fie cat mai eficienta pentru elevi. Adica una adaptata la capacitatile, nivelul si varsta lor. Astfel, oricine doreste sa invete pianul in Iasi, cu Ina Cristea, va avea surpriza sa descopere ca ma folosesc de rolul imaginatiei si de povesti amuzante, mai ales daca e vorba de copii.

Cel mai des compliment pe care il aud legat de metoda mea de predare este ca, la Ina Cristea, oricine poate invata acest instrument muzical intr-un mod relaxat. Ca este indrumat cu rabdare si pasiune. Asta imi da o mare bucurie interioara si ma face sa ma simt implinita ca profesoara de pian. Mai mult, sunte entuziasmata cand vad parinti care vin la scoala de pian Ina Cristea din dorinta de a-si educa intr-un mod nobil copiii. Totodata, ma bucura respectul fata de muzica si curajul oamenilor maturi de a invata ceva nou indiferent de varsta.

Asadar, un instrument muzical poate fi invatat de oricine, daca este ghidat cu rabdare si competenta. Chiar daca esti matur sau vii cu copilul tau, la cursurile de pian Ina Cristea vei reusi sa observi progrese mai repede decat ti-ai imaginat la inceput. Oricine ar fi elevul meu, Important e sa existe curajul de incepe, iar apoi sa apara intelegerea importantei exercitiului regulat. Asa vei descoperi cum treptat, intr-un mod minunat, efortul tau va fi rasplatit de nasterea unei pasiuni care va tine o viata.