dehaze

Intrebari Frecvente

Care este varsta ideala pentru inceperea studiului la pian?

Vârsta optimă de începere a studierii instrumentului diferă în funcție de stadiul de dezvoltare emoțională, motrică și a puterii de concentrare a copilului tău. Poate începe de la 4 ani, sau poate da randament începând cu vârsta de 7 ani. În general însă, vârsta optimă pentru începerea cursurilor de pian este 5-6 ani.

Pian clasic sau pian electric?

Mulți părinți doresc să știe care ar fi cea mai bună alegere pentru studiu: pian clasic ori electric? Unii aleg pianul electric datorită costurilor mai mici la achiziționare, însă sunt multe dezavantaje după această investiție. În primul rând, prin apăsarea clapei, sunetul trebuie să se audă cat mai mult posibil. În acest sens, la orgă, sunetul dispare mult mai rapid decat la un pian, căruia îi reverberează coarda. Acest lucru este în detrimentul dezvoltării auzului armonic - ceea ce înseamnă că elevul nu poate să combine sunete, să le poată percepe concomitent. O altă deosebire ar fi că pe un pian electric se obține o tehnică de degete care nu va permite cu ușurință adaptarea la un pian mecanic, musculatura fiind solicitată mai puțin în comparație cu pianul mecanic. Sunetul se obține mult mai ușor pe un pian electric, clapa fiind sensibilă la apăsare, însă nu este atât de bogat în armonice (spectrul sonor care se formează pe fiecare sunet). În consecință, nu se poate obține un sunet "de calitate". În cazul în care nu doriți să investiți mult în achiziția unui instrument cu clape, varianta recomandată este cea a unei pianine electrice. Pentru un cursant de nivel mediu sau începător este indicat un instrument de dimensiuni mari, 7 octave (88 de clape). Chiar dacă se poate lucra și pe unul de dimensiuni mai mici, acesta își va pierde utilitatea în momentul în care piesele muzicale vor avea un caracter mai complex. Drept urmare, trebuie urmarit ca pianul/pianina să aibă cel putin 64 note, polifonie, hammer action, clapa grea ca și la pianul clasic. De asemenea, acesta ar trebui obligatoriu să aiba funcția "touch response", adică să se poată obține pe el diferențierea de intensitate a sunetelor (de la pianissimo la fortissimo).

Section 3

Nam enim risus, molestie et, porta ac, aliquam ac, risus. Quisque lobortis. Phasellus pellentesque purus in massa. Aenean in pede. Phasellus ac libero ac tellus pellentesque semper. Sed ac felis. Sed commodo, magna quis lacinia ornare, quam ante aliquam nisi, eu iaculis leo purus venenatis dui.

  • List item one
  • List item two
  • List item three

Section 4

Cras dictum. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Aenean lacinia mauris vel est.

Suspendisse eu nisl. Nullam ut libero. Integer dignissim consequat lectus. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.