Daniela Goria
A început studiile muzicale la Colegiul Național de Artă ,,Octav Băncila” din orașul natal, urmând mai întâi cursurile de pian, iar mai apoi canto clasic. A absolvit atât studiile de licență, cât și cele masterale la Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu” Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice la clasa de canto clasic a Conf. Univ. Dr. Cristina Simionescu.
Pe parcursul liceului a obținut premii la Concursurile Naționale de specialitate, precum și la Olimpiada Națională, atât la canto clasic, cât și la teoria muzicii.
De-a lungul studiilor universitare a obținut Premiul I la Concursul Național de Canto ,,Achim Stoica”, Premiul al III-lea și Premiul ,,Steliana Calos” la Festivalul de Interpretare lied şi dirijat ,,Ionel Perlea” Slobozia şi Mențiune Specială la Concursul Național al Liedului Românesc, București.
Tot în timpul studiilor universitare și-a făcut și debutul operistic, interpretând roluri precum: Amor din opera Orfeu și Euridice de Ch. W. Gluck, Regina Nopții din singspiel-ul Flautul fermecat de W. A. Mozart, Magdelon din Prețioasele Ridicole de V. Spătărelu și Donna Elvira din opera Don Giovanni de W. A. Mozart, iar în iulie 2016 a participat la Academia de Operă Morgana In Canta interpretând rolul Violettei Valery din opera La Traviata de Giuseppe Verdi.
De asemenea a participat la Cursuri de Masterclass susținute de Mariana Nicolesco, Viorica Cortez, Maria Slătinaru-Nistor, Vlad Iftinca și Sofia Kontossi, din anul 2018 participând și la cursurile Canto Vocal Programs susținute de Lucy Arner, Liora Maurer și Sharon Mohar.
Din anul 2013 a colaborat atât cu Opera Națională Română Iași, cât și cu Filarmonica ,,Moldova” Iaşi, iar din decembrie 2016 este angajată permanent a Corului Academic ,,Gavriil Musicescu” al Filarmonicii ,,Moldova” Iaşi, pe postul de Artist liric Sopran.
Vlad Lavric
Profesor în cadrul Școlii de Muzică ,,Ina Cristea”, încă din 2019, a demonstrat cât de importantă poate fi muzică și cum trebuie abordată în viața fiecărui copil/elev/student/părinte pentru ajustarea și dezvoltarea capacităților instrumentale pentru concursuri, festivaluri, petreceri, recitaluri, etc., prin pasiunea de a preda și de a cunoaște fiecare elev prin înțelegerea scopurilor și studiului pentru a obține performanță.
De-a lungul timpului, împreună cu elevii săi, a obținut numeroase premii și trofee la diferite concursuri naționale din țară unde se bucură de succesul fiecăruia.
În prezent, masterand al Universității Naționale de Arte ,,George Enescu”, unde își formează încă o treaptă prin cursurile din planul de învățământ al programului de studii psihopedagogice nivel II post-universitar (monospecializare), Vlad a absolvit Colegiul de Muzică din Chișinău ,,Ștefan Neaga” unde a participat la concursuri naționale dar și internaționale și a obținut locurile 1,2 3.
Apoi a urmat etapa de licență la aceiași universitate unde este masterand.
Din 2016 a colaborat cu Filarmonica Moldova Iasi ca saxofonist baritonist.
Din 2017 până în prezent colaborează cu JJO -Jassy Jazz Orchestra by Emil Bizga
În 2018 a fost semi-finalist la concursul internațional de saxofon care s-a manifestat la Iași, un concurs cu un juriu internațional din 4 țări: Russia, Germania, Italia, Romania și concurenți din întreaga Europă dar și din Statele Unite ale Americii.
Diana Sava
Licențiată a Universității Naționale de Arte „ George Enescu”- Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, specializarea Pedagogie muzicală, absolventă a Departamentului de pregatire Pedagogică (modulul I și modulul II), a avut parte de experiență artistică dobândită atât în cadrul corului “Cantores Amicitae” din Iași, a turneelor susținute în țară dar și în străinătate: Elveția, Belgia, Franța , Germania, Austria.
De-a lungul anilor și-a prezentat lucrările muzicale de folclor la diferite emisiuni TV: Etno TV, Favorit TV.
În prezent este soprană în corul “Cantores Amicitae” și activează ca interpret de muzică populară în Trupa So What Band.
Nina Munteanu
A studiat la Colegiul de Muzică „ Ștefan Neaga” din Chișinău. A urmat Institutul de Arte „ Gavriil Musicescu” din Chișinău. A lucrat la Școala de Muzică pt copii nr.4 din Chișinău, apoi ca violonistă și dirijor de orchestră și cor la Teatrul epic „Ion Creangă” din Chișinău, unde a și predat ca profesor la școala particulară de artă a teatrului. Din 1991 a lucrat ca dirijor la Teatrul „Luceafărul” din Iași, din 1995 a lucrat la Opera Natională din Iași iar din 1997 la Colegiul National de Artă „ Octav Băncilă” din Iași.
Pe parcursul anilor a organizat concursuri naționale și internaționale organizate în România și R.Moldova: Concursul Internațional Coral „ A ruginit frunza din vii” din Chișinău, Concursul Internațional Coral „Gavriil Musicescu” din Iași, Concursul Internațional „Ya tam gde bladoslovenie” din Ternopol Ukraina, Concursul Internațional Instrumental din Odessa „Tânărul virtuoz”, „Muzichni perlini”, „Musical South Palmyra” Ukraina.
A organizat proiecte internaționale între Colegiul Național de Artă „Octav Băncila” Iași și Centrul de cultură „Musica crescendo” din Voldagno, Italia. A susținut concerte în cadrul școlii dar și in afara școlii, în orașul Iași și peste hotare: Basarabia, Grecia, Italia, Franța, Olanda, Germania, Rusia, Caucaz, Ukraina. De asemenea, a susținut un Master Class Internațional de vioară și pian cu prof.Galin Buinovschi, Maestru în Arte și Cavaler al Ordinului Republicii Moldova și cu prof. Larisa Jar, Maestru în Artă din R. Moldova.
A obținut numeroase premii împreună cu elevii atat la concursurile naționale cât și internaționale.
Adrian Grădinaru
A absolvit în 1995 Liceul de Artă “Octav Bancila” din Iași și este Licențiat din 2001 al Universității Nationale de Arte “George Enescu” din Iași, Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală și Teatru, Specializarea Pedagogie Muzicală și Instrument (Vioară ).
A fost profesor de Educatie Muzicală la Scoala Waldorf în 2001. A predat la aceeași școală și cursuri de euritmie, fiind și corepetitor la pian. Totodată, a predat și cursuri de chitară și a organizat recitaluri corale cu elevii claselor 5 – 12.
A fost membru al formatiei folk “Nu Acum” unde canta la chitară, vioară, pian și voce (backing-vocals). Este și membru al formației “Festivo Band“ din Iași unde cântă la pian și vioară, precum și la voce (backing vocals).
A fost 3 ani colaborator al Clubului Artelor unde a predat chitară, pian și vioară și a participat cu elevii la recitalurile bi-anuale organizate.
In prezent este și profesor de chitară al Ateneului Iași cât și profesor de chitară, pian și vioară al Atelierului Muzical “Adrian Grădinaru“.
Ina Cristea
Profesoara Ina Cristea a urmat 12 ani de muzică la Școala de Arte „O. Băncilă” Iași, secția pian. În urmatorii 4 ani a fost studentă a Universității de Arte “G. Enescu” Iași, Facultatea de Interpretare Muzicală – pian, la clasa prof. univ. dr. Gabriela Lipceanu, apoi 2 ani de master la clasa conf.univ.dr. Mihaela Constantin. Deține modulul I și modulul II pedagogic și predă pian de peste 16 ani.
În timpul școlii a susținut concerte camerale la Centrul Cultural German Iași, la Palatul Culturii Iași și la Ateneul Tătărași, în cadrul proiectului „Interferențe”, având ca parteneri de scenă profesori ai Colegiului Național „O. Băncilă” Iași.
Anii studenției i-au adus colaborări cu pianiști alături de care a susținut recitaluri la 4 mâini și la două piane, atât în Iași cât și în întreaga țară. Pasiunea pentru lied se reflectă în rezultatele obținute la concursurile de interpretare, muzică de cameră vocal-instrumentală.
Pasionată de jazz, a facut parte din Clubul de Jazz al Casei de Cultură a Studenților și, sub tutela profesorului Romeo Cozma, a participat la Festivaluri studentești, concertând în Iași, Sibiu și Cluj.
În perioada 2007-2008 a fost colaboratoare a Filarmonicii de Stat “Moldova” Iași. În decursul anilor a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, participând, de asemenea, și la masterclass-uri cu pianiști și profesori renumiți.
Iubirea pentru romanță i-a adus premii la Festivalul-Concurs „Crizantema de Aur”, atât la secția Interpretare Muzicală cât și la cea de Creație, unde a reprezentat piese compuse de regretatul compozitor Titel Popovici, cel căruia îi și datorează prezența la acest festival.
În anul 2013 a colaborat cu Tierra Sin Pan, susținând concerte în Iași și bucurându-se de descoperirea unei noi pasiuni, muzica lui Piazzola.
Face parte din cvartetul Academica, ai căror membri sunt instrumentiști ai orchestrei Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași, alături de care a susținut concerte atât în Iași cât și în țară.
A fost invitată la emisiuni radio și televizate, atât pe plan local cât și național.
Actualmente este asistent universitar doctor la Universitatea Națională de Arte “G. Enescu” Iași, profesor de pian și manager al Școlii de muzică „Ina Cristea”.
Anastasia Lungu
La vârsta de 5 ani a început studiile muzicale la școala de muzica, după care 4 ani la Colegiul Național de Artă ,,Isidor Vorobkevici” din Cernăuți, Ucraina. Apoi a absolvit studiile de licență, la Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu” Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice la clasa de pian a Conf. Univ. Dr. Tatiana Pocinoc. În prezent este masterandă la aceeași universitate.
În decursul anilor, a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, participând, de asemenea, și la masterclass-uri cu pianiști consacrați.
Elena Șvedchi
A început parcursul muzical în anul 2004 la Liceul Teoretic de Arte „Mihail Berezovschi” din Chișinău, profilul muzical-coral. În anii studiilor gimnaziale, alături de Corala de fete a liceului, Corul Model – Lacrimosa, a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale din Bulgaria, Spania, Franța și Italia.
În același timp a fost membră a Corului de copii al Catedralei Mitropolitane din Chișinău, participând la concursuri de muzică religioasă din Polonia, Grecia, Italia și Croația.
În continuarea parcursului educațional a ales să urmeze cursurile Colegiului Pedagogic Alexei Mateevici din Chișinău la Specializarea Instruire muzicală, obținând calificarea de învățător de muzică în clasele primare/ Profesor de muzică.
În anii de studii la Colegiul Pedagogic s-a alăturat Asociației Muzical Corale din Republica Moldova și, împreună cu Cantabile Women Choir, a ocupat locuri de frunte la concursuri din Italia și Polonia.
Este absolventă a Studiilor Universitare de Licență și Master a Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, Specializarea Dirijat cor Academic.
În anii studenției a fost membră a Corului de Cameră Vox Art’Is astfel colaborând cu Filarmonica Moldova din Iași la diverse concerte din cadrul stagiunii.
De asemenea, este membră a Corului Aletheia din Iași cu care a cântat în stagiunile Filarmonicilor din Iași, Chișinău, Moscova și a participat la numeroase concursuri internaționale din Belarus, Polonia și Rusia.
În al patrulea an de studii Universitare, a optat pentru o bursă Erasmus și a studiat Canto Lirico la Conservatorio di Musica Santa Cecilia din Roma.
În anii 2018-2020 a fost profesor de pian la Shakespeare Afterschool for Excellence din Iași și a predat canto și pian la Clubul de muzică Ritmo din Iași.
În anul de studii 2019-2020 a fost angajată la Colegiul Național de Arte Octav Băncilă din Iași în funcția Dirijor al Ansamblului Coral al claselor liceale.
În anul 2021-2022 a fost membră a Choeur de Chambre de Luxembourg participând la proiecte de mare amploare precum Simfonia a 9-a de Beethoven sau Carmina Burana de Carl Orff și altele.
Începând cu anul 2022 face parte din OpenSky ensemble din Chișinău alături de care a luat numeroase distincții la festivalurile internaționale din Bulgaria și Serbia.
Iar, recent, s-a alăturat componenței Coralei Ciprian Porumbescu din Suceava care tocmai s-a întors dintr-un turneu internațional de colinde desfășurat în Elveția, Franța și Germania.
În cadrul Școlii de Muzică „Ina Cristea” predă canto, pian și teorie muzicală.